کارهایی که نباید هنگام تمرینات بدنی پس از بارداری انجام بدهید
۱. انجام تمرینات سنگین و یا شروع زودتر از موعد مقرر
قبل از شروع هرنوع تمرینات بدنی پس از بارداری ، لازم است به بدنتان زمان لازم برای التیام را بدهید و مراقبتهای ششهفتهای را پشت سر بگذارید. شخصا پیشنهاد میکنم که آگاهانه به ندای بدن خود گوش دهید تا متوجه وضعیت بهبود آن بشوید، چون ممکن است بدنتان به زمانی بیش از شش هفته برای آمادگی، نیاز داشته باشد.
سعی کنید روزهای اولیه را صرف لذت بردن از وجود نوزادتان نمایید و عجلهای برای شروع تمرینات بدنی پس از بارداری نداشته باشید. زمانش که برسد به راحتی میتوانید ورزش و کارهای دیگرتان را انجام بدهید. به خاطر داشتهباشید که توجه به نوزاد نورسیده و نیز هدفهای مهمتری هستند که باید برای شما به نسبت تناسب اندام ارجحیت داشتهباشند.
همچنین فعالیتهای پرشتاب و فشرده، باعث کشیدگی و انقباض ماهیچههایتان شده و مانع از انعطاف بدن و خم شدنتان برای بلند کردن و حرکت دادن نوزاد میگردد و ممکن است شما را به دوران نقاهت تان برگرداند. زیادهروی در ورزش نه تنها کمکی نمیکند بلکه سد راه سلامتی و تناسب اندامتان نیز میشود.
۲. مقایسه کردن وضعیت خود با دیگران
وضعیت بدنی پس از بارداری خودتان را با هیچ فرد دیگری از قبیل خواهر، همسالان و مانکن ها مقایسه ننمایید. چرا که فیزیولوژی بدن ما، شرایط بارداری و وضع حمل ما، همانطور که قبل از بارداری متفاوت بوده، پس از بارداری نیز تفاوتهای فراوانی دارند.
به یکباره نروید سراغ اینستاگرام و شروع کنید به بازدید و مقایسه خودتان با مادرهای خوش استایلی که هرکدام کلی وقت و پول صرف زیبایی اندام کردهاند و شاید حتی عکسهایشان را برای بهتر جلوه کردن ویرایش نمودهاند! دقت کنید که هر دستورالعملی که برای آنها جواب داده، لزوما برای شما هم کارساز نیست. جمله ی معروفی میگوید: مقایسه باعث حسرت خوردن میشود!
۳. انجام تمرینات بدنی پس از بارداری به تنهایی
در دوره ی بارداری و پس از آن، فعالیتها را طبق روال قبل به تنهایی انجام ندهید. به عنوان مربی تمرینات زنان، علاقه خاصی دارم به اینکه هم به مادرانی که بچه ی اولشان است و هم مادرانی که دومین بارداریشان است کمک کنم تا تمرینات را به شکلی بی خطر انجام بدهند.
بدنهای ما در طول و پس از بارداری دچار تغییراتی چشمگیری شدهاست و در نتیجه نیاز است به شیوه ی متفاوتی با آنها رفتار نماییم و روشهایی بیاموزیم تا از بدنمان به خوبی محافظت کنیم و آن را برای آینده قوی و آماده بگردانیم.اولین کاری که پیش از شروع میتوانید انجام بدهید و من مؤکدا آن را به هر کسی توصیه کردهام این است که ابتدا به متخصص سلامتی زنان مراجعه کنید تا وضعیت استحکام لگن خاصره، سلامت ماهیچههای شکمی و همینطور مفاصل پایینتنه ی شما را معاینه نماید.
به این ترتیب از وضعیت سلامتی بدنتان آگاه میشوید و میدانید از کجا باید شروع کنید.دومین توصیه ی من این است که هزینهای را برای استخدام یک مربی پرورش اندام یا شخصی که تخصصش تمرینات پس از زایمان باشد درنظر بگیرید. اگر این امکان را ندارید، دستکم به یکی از آنها مراجعه کنید و بخواهید برنامهی ورزشی مناسب با شرایط شما برایتان بنویسند. این سرمایهگذاری مختصر، ایمنی بازگشت شما به تمرینات بدنی پس از بارداری را تضمین خواهد کرد.
۴. دراز نشست و شنای شکم
من همواره گفتهام و باز هم این تاکید میکنم که افراد چه در دورهی بارداری، چه در ششماهه ی پس از وضع حمل و چه درصورت داشتن هرگونه بیماری شکمی، از انجام شنای شکم و درازنشست جدا خودداری نمایند. همچنین سایر حرکات شکمی از قبیل درجا زدن، بارفیکس، کوهنوردی، شیرجه ی تیز و هر فعالیتی که باعث برانگیختگی شدید عضلات شکم میشوند را وارد حرکات ورزشی تان نکنید.
۵. تحمیل فشار زیاد بر بدن
به خودتان سخت نگیرید. با بدنتان ملایم رفتار کنید. به آرامی فعالیت ورزشی را شروع نمایید. قاعده ی لذت بردن از ورزش را بیاموزید و میزان فعالیتها را با توجه به توان فیزیکی تان پیش ببرید. انتظار نداشتهباشید به همان قدرت و آمادگی پیش از بارداری تان باشید؛ این احتمال را بدهید که قادر نباشید به خوبی پیش از بارداری نرمش کنید و مثل قبل ده کیلومتر پیاده روی کنید. این کاملا طبیعی است.